Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásili v 46 obciach Prešovského kraja

16.08.2005 Prešov

Prešov 16. augusta (TASR) - V Prešovskom kraji v 46 obciach platí naďalej po silných nočných búrkach, ktoré zasiahli východ Slovenska v noci z pondelka na ut...
Prešov 16. augusta (TASR) - V Prešovskom kraji v 46 obciach platí naďalej po silných nočných búrkach, ktoré zasiahli východ Slovenska v noci z pondelka na utorok, tretí stupeň povodňovej aktivity (PA).

Podľa hlásení najviac, až 19 obcí, v ktorých platí spomínaný stupeň PA, zasiahla prívalová voda v Prešovskom, 12 v Bardejovskom, päť v Stropkovskom, štyri v Sabinovskom a po tri obce vo Vranovskom a Svidníckom okrese.
Počet obcí, ktoré voda poškodila, je oveľa vyšší. \"Podstatne vyšší bol aj počet dnešných zásahov hasičov v kraji, ktorý momentálne nie je ešte možné vyčísliť, \" uviedol zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove. Dodal, že voda zaplavila množstvo domov, niektoré aj strhla, zaliala pivnice, areály podnikov, studne, žumpy, narušila komunikácie a pod. Po lejaku zostala ráno neprejazdná prístupová cesta do Čičavy a Merníka a voda podmyla aj polovicu prístupovej cesty v Remeninách v smere na Domašu.
Podľa vodohospodárov spadlo v niektorých lokalitách východného Slovenska v noci až 39 milimetrov zrážok.
 

Vyberte región